Plaatsen spanplafond

{ 13 februari, 2017 }

Plaatsen spanplafond zwembad vochtige ruimte
plaatsen spanplafond eiken balken renovatie
plaatsen spanplafond eiken balken renovatie


Het plaatsen an een spanplafond 

Een spanplafond laat je het best plaatsen door een professionele vakman. Het plaatsen van zo een type plafond is niet eenvoudig je kan al snel een fout maken bij het plaatsen van een spanplafond . 

Zo moet je rekening houden dat het plafond mooi recht hangt, volledig strakgetrokken wordt en dat er geen scheurtjes in het plafond gemaakt worden . 

Lees onze blog om meer te weten te komen over een spanplafond . 

Opmeten plafond 

Het bestaand plafond moet worden opgemeten om zo het doek voor het spanplafond op maat te kunnen snijden alsook de nodige profielen en houten constructielatten te kunnen voorzien . 

 

Pas bepalen spanplafond

Door een laser te plaatsen in de ruimte waar het spanplafond geplaatst zal worden kan men de pas van het spanplafond bepalen 

Plaatsing van constructie rondom het bestaand plafond 

Eerst en vooral moet er een constructie rondom het plafond geplaatst worden waarop de profielen voor het spanplafond bevestigd worden . Deze constructie is zeer belangrijk , in de meeste gevallen worden de houten latten bevestigd tegen de muren met vijs en plug . Op deze manier word er gezorgd dat de constructie zeker sterk genoeg is . 

Als de houten constructie geplaatst is gaan we over naar het plaatsen van de profielen waarin het spanplafond gespannen / bevestigd word , bij de plaatsing van de profielen is het zeer belangrijk dat deze op de juiste manier geplaatst worden zodat de profielen mooi aansluiten op elkaar alsook tegen de muur . 

 

Het spannen van het spanplafond  

Nadat de bevestigingsprofielen voor het spanplafond vastgeschroefd kan het spanplafond doek worden opgehangen. Hierbij worden de uiteinden van het doek eerst losjes in de bevestigingsprofielen gespannen.

Dit gebeurt eerst langs één zeide van de ruimte en gaat dan verder naar de volgende zeiden 

 

Spanplafond afwerken 

Vervolgens zal het spanplafond strak opgespannen worden in de bevestigingsprofielen. De plaatser van het spanplafond zal minstens 2 keer rondgaan om te controleren of het spanplafond overal goed werd opgespannen , indien er zich plooitjes vormen zullen deze doormiddel van een warme-luchtblazer weggewerkt worden . 

Na het spannen word de overschot aan spanplafond die tegen de muur hangt afgesneden om zo een mooie fijne afwerking te bekomen .

Verlichting 

Na het afwerken van het spanplafond kan de voorziene verlichting nog worden ingewerkt of opgebouwd . 

Losmaken / demonteren spanplafond 

Is het mogelijk een spanplafond te demonteren ? jazeker indien er een kabel moet worden bijgetrokken of er een spot moet worden bijgeplaatst kan het spanplafond makkelijk gedemonteerd worden en teruggeplaatst worden . 

 

Ben jij opzoek naar een gratis offerte voor een spanplafond of spanwand ? Dan kan je ons steeds contacteren via ons contacformulier of via telefoon : +32478307517

Rubrieken: Geen categorie Trackback

Reageer